ingrediënten
1 venkelknol
1 kleine broccoli
3 tomaten
2 wortelen
1 prei, alleen het wit
1 ui
1 eetlepel olijfolie
1 groentebouillonblokje
2 laurierblaadjes
2 takjes verse tijm
zout
peper
bereiding
Maak de venkelknol schoon en snijd in stukjes. Maak de broccoli schoon en snijd in roosjes.
Ontvel de tomaten door ze 30 seconden in kokend water te houden en onder de koude kraan af te spoelen. Het velletje laat nu makkelijk los.
Snijd de tomaten in blokjes.
Schil de wortelen en snijd in dunne plakjes. Maar de prei schoon en snijd dunne plakjes. Maak de ui schoon en snipper de ui.
Verwarm de olie in een pan en fruit de ui 5 minuten op laag vuur. Voeg de venkel, de tomaat, de wortel en de prei toe. Schenk er zo veel water bij dat de groenten onder water staan. Voeg ook het bouillonblokje, de laurierblaadjes, de tijm en zout en peper toe. Breng de soep aan de kook en laat de soep 10 minuten op laag vuur zachtjes koken. Voeg de broccoli toe en kook de soep nog 10 minuten.
Haal de laurierblaadjes en de tijm uit de soep.
Serveer de soep.
Tip voor de familie
Strooi er wat Parmezaanse kaasvlokken over.